Eyestar Lazerle Göz Tedavi Merkezi

ADRES BİLGİLERİ

Telefon

0212 361 50 00

Fax

0212 361 60 40

Adres

Cumhuriyet Caddesi. No:13 Taksim

İl

Istanbul

İlçe

Beyoglu

Web

www.eyestar.com.tr

S-LASIK: En yeni ve güvenli LASIK yöntemi Avrupa'd

devlet hastaneleri


LASIK tedavisi çok gelismis ve güvenli bir uygulama olmasina ragmen özellikle hassas gözlerde göz kurulugu ve buna bagli bazi sikayetlere sebep olabilmektedir. Bunun sebepleri ile ilgili pek çok teori üretilmis olmasina ragmen asil neden ne yazik ki gözden kaçmistir. Göz kurulugu ve LASIK iliskisini arastiran yüzden fazla yayin tedavide kullanilan excimer lazer disinda akla gelebilecek nerdeyse tüm faktörleri suçlamis ama tedavinin esasini olusturan bu isin ve göz kuruluguna etkileri konusunda anlamli bir çalisma yapilmamistir. Bu yil (2008) Prof.Dr.Carmen Barraquer bunu 300 göz ile yaptigi klinik çalisma arastirmis ve sonunda lazerin göze temasindan önce hava ile temasi sonucunda ortaya çikan yüksek dozdaki Ozon gazinin göz kuruluguna ve ilgili sikayetlere sebep oldugunu bulmustur.

LASIK'te UV ve O3 (Ozon) gazinin tahrip alani

LASIK tedavisi sirasinda olusan Ozon gazinin göz kuruluguna sebebiyet verdigi anlasildiktan sonra tedavi sirasinda ortaya çikan bu gazin göze etkisini engellemek için gözün lazer atisi yapilmayan bölgeleri örtülerek Ozon tahribine ugramasi engellendigi bir LASIK tedavisi sekli gelistirilmistir. Bu tedavi yöntemine kapali ya da örtülü anlamina gelen sealed LASIK ya da kisaca S-LASIK adi verilmistir.
S-LASIK ile tedavi sirasinda Ozon ve Ultraviole (UV) hasarindan korunan göz
LASIK tedavisini düsünen bayanlarin, yogun bilgisayar kullanicilarinin ve kuru göze meyili olan hassas gözlere sahip kisilerin S-LASIK yöntemini tercih etmeleri bu bilimsel çalismalarin isiginda tibben endikedir. Bu gruplarin disindaki kisilerde de LASIK sonrasi kuru göz olusma riski S-LASIK sayesinde en az %70 oraninda azalmaktadir.

Özetle S-LASIK:

    LASIK tedavisine uygun herkese uygulanabilir.
    Gözü kurumaya meyilli olan kisilerde (yogun bilgisayar kullanicilari, bayanlar, göz kurulugu ön belirtileri olanlarda) mutlaka tercih edilmelidir.
    S-LASIK göze LASIK sirasinda olan UV isimasi ve Ozon gazi zararlarini minimuma indirgeyen en güvenli LASIK yöntemidir.
    Ülkemizde su anda sadece EyeSTAR Göz lazer merkezinde uygulanmaktadir. (Temmuz 2008)

ANLAŞMALI KURUMLAR
DOKTORLAR
TIBBİ BİRİMLER