2000 Tip Merkezi

  • hastanesi 2000 Tip Merkezi Dis Görünüm
  • hastanesi 2000 Tip Merkezi Iç Görünmü
  • hastanesi Hastane Logosu
of
ADRES BİLGİLERİ

Telefon

0212 882 00 00

Fax

0212 882 00 00

Adres

Dizdariye Mah. E-5 ÜZERI No:71/A

İl

Istanbul

İlçe

Beyoglu

Web

www.2000tipmerkezi.com

Zayif Kadinlarin 12 Sirri

Fazla kilolarinizdan kurtulmak ugruna sürekli aç mi yasiyorsunuz? Aslinda eziyet çekmeden ideal kilonuza kavusabilirsiniz. Formda bir vücuda sahip olmak ve verdiginiz kilolari uzun yillar geri almamak için zayif kadinlarin 12 sirrini ögrenmeniz yeterli! Acibadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmani Burcu Ince, zayif kadinlarin sirlarini anlatti!
Elinizden arkadaslarinizin önerdikleri diyet listelerini düsürmüyor, üstelik buna ragmen tartida gördügünüz sayidan hiç memnun kalmiyor veya verdiginiz kilolari kisa sürede fazlasiyla geri mi alanlardan misiniz?  Siz gün boyunca yari aç dolasirken, bazi kadinlarin ise hiç diyet yapmadiklari halde uzun yillar formlarini korumaya devam etmesinin bir sirri olmali diye mi düsünüyorsunuz? Haklisiniz! Onlar, zayif kalmalarini saglayacak sirlara sahipler. Acibadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmani Burcu Ince’den, zayif kadinlarin 12 sirrini ögrendik.

1. Az ancak sik besleniyorlar: Metabolizmalarinin iyi çalismasi ve seker dengesinin kurulmasi için aç kalmamaya ve az beslenmeye özen gösteriyorlar. Bunun için günde 3 ana ögün 3 ara ögün besleniyor, böylece hem aç kalmadan, hem de metabolizmanin daha hizli çalismasini saglayarak, kilo kontrolünü saglayabiliyorlar.

2. Düsük kalori ve düsük yag içeren beslenme programini takip ediyorlar: Yagli besinlerden uzak durmaya ve çok kalorili besinlerle karinlarini doyurmamaya dikkat ediyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu tür besinler içerdikleri yüksek kalorinin yani sira yag ve karbonhidrat miktarinin fazlaligindan dolayi çabuk acikmalarina ve açlik krizleri geçirmelerine neden oluyor.

3. Düsük glisemik indeksli besinler tercih ediyorlar: Patates, pirinç pilavi, beyaz ekmek, çay sekeri ve bal gibi kan sekerini hizli yükselten ve ani istah artisina  neden olan yüksek glisemik indeksli besinlerden kaçiniyorlar. Bunun yerine kan sekerini hizli yükseltmeyen ve tok tutan tam bugday, tam çavdar ekmegi, bulgur pilavi ve meyve gibi düsük glisemik indeksli besinleri tercih ediyorlar.

4.  Besinlerin pisirme sekline dikkat ediyorlar: Kizartmalari ayda 1 veya 2 kez ile sinirlandiriyor, bunun yerine haslama veya firinda pisirme sekillerini tercih ediyorlar. Patates kizartmasini çok sevseler de, baharatlandirarak firinda elma patates seklinde hazirliyorlar.

5. Yemekten önce çorba veya salata tüketiyorlar:  Yemekten önce yenen çorba veya salata açlik hissini azaltarak, ana yemegin daha az yenmesini sagliyor. Onlar da bu kurala mümkün oldugunca uymaya çalisiyorlar. Tabii ki yenilen çorbanin içerigi de önem tasidigini biliyor, düsük kalorili olanlarini yiyorlar.

6. Atistirmak için düsük kalorili besinler yiyorlar: Hem açlik sikayetlerinin sonlanmasi hem de doygunluk saglanabilmesi yemek aralarinda aciktiklarinda kalori degeri çok düsük olan sebzeler salata tüketiyorlar.

7. Disarida yemek yerken dikkatli oluyorlar: Davetlerde veya is yemeklerinde; izgara balik, tavuk, köfte veya yagsiz et gibi seçenekleri, salata gibi düsük kalorili besinlerle birlestirerek hafif menüleri tercih ediyorlar.

8. Bol bol su içiyorlar: Vücudu bir kap gibi düsünürsek, bunun yüzde 60-70’ini su olusturuyor. Su içmeye önem verilmedigi takdirde ise vücuttaki yag miktari artabiliyor. Onlar da bunu önlemek için günde 10-12 bardak su içmeyi asla ihmal etmiyorlar.

9. Dengeli besleniyorlar: Her besin grubunu esit olarak tüketiyorlar. Günlük ögünlerinin; et, balik, tavuk veya kurubaklagil gibi protein grubundan, süt ve süt ürünlerinden, tahil grubundan ve sebze-meyveden olusmasi gerektigini çok iyi biliyorlar.

10. Içeceklerin kalorilerini göz ardi etmiyorlar: Içeceklerin kalori yönünden besinler kadar tehlikeli oldugunu biliyorlar. Bu nedenle içeceklerin üzerinde yazan kalorileri dikkate aliyor ve alkolden mümkün oldugunca uzak duruyorlar. Asitli ve enerjisi olmayan içecekleri de besinlerin sindirilme hizina etkisi olacagi için çok sik tercih etmiyorlar. Çünkü bunlar besinlerin emilimini hizlandirdigi için çabuk acikmaya yol açiyor.

11. Düzenli spor yapiyorlar: Düzenli olarak spor yapmak kilo vermenin yani sira sikilasmaya ve formda kalmaya yardimci oluyor. Zayif kadinlar da ne kadar yogun olurlarsa olsunlar, haftanin birkaç günü spor yapmayi asla ihmal etmiyorlar.

12. Haftada bir tartiliyorlar:  Fazla kilolardan kurtulduktan sonra vücut agirliginin düzenli takip edilmesi gerekiyor. Onlar da haftada veya 15 günde bir, ayni saatlerde tartilarak kilolarinin kontrolünü saglayabiliyorlar.
ANLAŞMALI KURUMLAR
SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu)
SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu)
Zurich Sigorta
Ziraat Hayat Emeklilik
Yapi Kredi Sigorta
Sompo Japan Sigorta A.S.
Mapfre Genel Yasam
Günes Sigorta
DOKTORLAR
Uz.Dr.Hüseyin DIZ
Op.Dr.Reyhan POTUROGLU
Op.Dr.Rümeysa ALTINSOY
Uz.Dr.Havva PASAOGLU DOKOV
Uz.Dr.Melis SENLIK