2000 Tip Merkezi

  • hastanesi 2000 Tip Merkezi Dis Görünüm
  • hastanesi 2000 Tip Merkezi Iç Görünmü
  • hastanesi Hastane Logosu
of
ADRES BİLGİLERİ

Telefon

0212 882 00 00

Fax

0212 882 00 00

Adres

Dizdariye Mah. E-5 ÜZERI No:71/A

İl

Istanbul

İlçe

Beyoglu

Web

www.2000tipmerkezi.com

Dört Çiftten Birinde Sorun Var

Acibadem Cinsel Islev Bozukluklari Merkezi’ne (ACIBM) basvuran, çogunlugunu evli çiftlerin olusturdugu ve cinsel birlesmeyi gerçeklestiremeyen çiftlerde yapilan arastirmaya göre, birlesmeye engel olan nedenlerin basinda “vajinismus” geliyor.
Acibadem Cinsel Islev Bozukluklari Merkezi’nden Psikiyatri Uzmani Dr. Özay Özdemir, merkeze basvuran hastalar üzerinde yaptiklari arastirmada su sonuçlari aldiklarini belirtiyor: “Çiftlerin cinsel birlesmeyi gerçeklestirememe nedenleri arasinda birinci sirayi vajinismus alirken, ikinci sirada erkekte sertlesme bozuklugu (Erektil disfonksiyon) ve üçüncü sirada da erkekte erken bosalma sorunu yer aliyor.”

DÖRT ÇIFTTEN BIRINDE SORUN VAR

ACIBM arastirmasina göre, merkeze basvuran her dört çiftten birisinin cinsel birlesmeyi gerçeklestiremeyen kisiler olduguna deginen Dr. Özdemir, “Bu çiftlerde cinsel birlesmeyi gerçeklestirememe nedenleri siniflandirildiginda, çiftin kadin üyesinden kaynaklanan nedenler yüzde 67, erkek kaynakli nedenler yüzde 7, hem kadin hem de erkekte es zamanli var olan nedenler ise yüzde 27 oraninda saptandi” diye konustu.

CINSEL TERAPIDE BASARI SAGLANDI

Cinsel birlesme gerçeklestiremeyen çiftlere psikiyatri uzmanlari tarafindan uygulanan cinsel terapi önerildigini anlatan Dr. Özdemir, terapiye katilanlarin yüzde 87’sinin cinsel birlesmeyi sagladigini söyledi. Cinsel terapi süresi çogu olguda 1-3 ay, terapi süresince yapilan psikoterapi görüsmelerinin sayisi ise 6-10 seans olarak belirlendi. Tedaviye katilmis ancak basarili sonuç alinamamis hastalarin birçogunun tedaviye uygun bir sekilde devam etmediklerine dikkati çeken Dr. Özdemir, sunlari söyledi: “Cinsel terapiye uygun bir sekilde katilan olgularda düzelme orani yüzde 90’in üzerindeydi. Arastirma sonuçlari, Cinsel Egitim Tedavi ve Arastirma Dernegi (CETAD) tarafindan Kasim 2006’da Istanbul’da düzenlenen, VI. Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresi’nde bildiri olarak sunuldu. Ayrica bu çalismanin sonuçlari, Journal of Sex&Marital Therapy Dergisi’nde yayinlanacak.”
ANLAŞMALI KURUMLAR
SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu)
SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu)
Zurich Sigorta
Ziraat Hayat Emeklilik
Yapi Kredi Sigorta
Sompo Japan Sigorta A.S.
Mapfre Genel Yasam
Günes Sigorta
DOKTORLAR
Uz.Dr.Hüseyin DIZ
Op.Dr.Reyhan POTUROGLU
Op.Dr.Rümeysa ALTINSOY
Uz.Dr.Havva PASAOGLU DOKOV
Uz.Dr.Melis SENLIK